top of page

Steden & gemeenten in de omgeving

Landelijk Heers - zo heerlijk rustig.

Horpmaal is een deelgemeente van Heers. Hier pluk je de dagen zoals jij dat wenst. Geniet van de ademruimte, verken de fruitige landschappen (ontdek ze hier!), ontrafel het wervelende verleden en laat je omarmen door de oprechte gastvrijheid.

Elk seizoen heeft hier unieke charmes. Van de bloesemzeeën in het voorjaar tot de kleurrijke oogsten. Van de gouden zomerzon over sfeervolle herfstbladeren tot hagelwitte sneeuw.

Heers.jpg
Borgloon.PNG

Borgloon is een gemeente naast Heers, op slechts 5 minuten rijden van onze B&B.

Waar heden en verleden elkaar kruisen.

Waar kunst een eenheid vormt met de natuur.

Waar een bloesemzee verandert in een fruittuin.

Een stad waar mensen je warm ontvangen.

Borgworm is gelegen op 10 minuten rijden van onze B&B. Wanneer je net de Waalse grens oversteekt, kom je terecht in deze Franstalige Haspengouwse gemeente.

Ancienne bonne Ville de la Principauté de Liège, Waremme est une cité attachée à son passé, à sa grande et petite histoire : celle qui se transmet de génération en génération, qui raconte la vie de ses gens.

Waremme.PNG
Tongeren.PNG

Tongeren is een prachtige historische stad, gelegen op 15 minuten rijden van onze B&B.

Tongeren ontwikkelde zich van een Romeins legerkamp tot een Gallo-Romeinse nederzetting. Voordat de Romeinen er in de 1e eeuw v.Chr. binnenvielen, werd het gebied rond de stad bewoond door de Eburonen.

 

Tijdens de Romeinse aanwezigheid groeide Tongeren uit tot een belangrijke stad. De sporen uit de Romeinse tijd nemen een heel groot deel in van de stad. Ze vormen daarmee het grootste aaneengesloten archeologisch complex van de Lage Landen.

Sint-Truiden is gelegen op 20 minuten rijden van onze B&B en beschikt over verschillende bezienswaardigheden om een daguitstap mee te vullen.

Sint-Truiden is de geknipte plaats voor een dagje weg. Fruit en erfgoed zijn onze handelsmerken, sfeer en gezelligheid onze troeven. Geniet van een lekker drankje op één van de gezellige terrasjes na een stevige wandeling of fietstocht door ons unieke landschap.


Laat je verwonderen door de prachtige kerken, de imposante abdij en de pittoreske kapelletjes. En vergeet zeker niet de vernieuwde Groenmarkt, met haar bruisende fonteinen, te ontdekken.

Sint-Truiden.PNG
Hasselt.PNG

Hasselt is de meest bekende stad in Limburg en is slechts gelegen op 30 minuten rijden van onze B&B.

In Hasselt valt er achter elke hoek wel iets te ontdekken: flaneer door de winkelstraten, vergaap je aan de street art en laat je verrassen door de verborgen steegjes. Zoek je een instant vakantiegevoel? Bezoek dan zeker ook de Blauwe Boulevard - het nagelnieuwe stadsdeel aan het water.

Luik is gelegen op 30 minuten rijden van onze B&B en wordt ook wel de 'Cité ardente' genoemd omwille van haar culturele overvloed en warme, feestelijke sfeer.

Luik, een stad toegankelijk voor iedereen, jong en oud!

Ontdek de gemakkelijke en leuke routes om het stadscentrum te bezoeken, langs de Maas te wandelen of op een epische schattenjacht te gaan op de hellingen van de citadel... de mogelijkheden zijn talrijk!

Luik.PNG
bottom of page