top of page

Fruit, bier & wijn

Van de bloesems in de lente tot de appel- en perenpluk in het najaar. Vanaf april tot oktober staat Haspengouw in het teken van fruit.

In de nazomer is het de moeite waard om naar Haspengouw af te zakken. De boomgaarden die in het voorjaar nog prachtige bloesems droegen, hangen nu boordevol plukrijpe appels en peren. Er heerst een bedrijvigheid tussen de bomen om de oogst van dit jaar tijdig binnen te krijgen. Ook de wijnbouwers gaan vanaf eind augustus aan de pluk in hun wijngaarden.

Zo zijn er verschillende fruit-activiteiten door heen het jaar, georganiseerd door verschillende bedrijven en producenten. Wat je natuurlijk ook het ganse jaar door kan doen is het verkennen van onze mooie wandel- en fietsroutes. Ontdek hier enkele mooie fietsroutes langs bloesem-/fruitwegen. Nood aan een pauze? Ga dan langs bij de Alfonsinehoeve voor een lekker, ambachtelijk ijsje!

April is het startschot voor de fruitstreek. Dan komen de bloesems aan de fruitbomen. En vanaf dan is er een grote bedrijvigheid in de Haspengouwse boomgaarden. In de zomer zijn de kersen klaar voor de pluk, vanaf eind augustus kunnen de appelen en peren van de bomen gehaald worden. In deze periode zijn er tal van fruitige activiteiten die niet alleen wandelaars en fietsers, maar ook levensgenieters en rustzoekers naar het zuiden van Limburg brengen.

Krijg je graag persoonlijk advies over interessante bloesemactiviteiten of wandelingen? Vraag dan zeker meer uitleg aan onze gastheer of raadpleeg de gratis en/of betalende gidsen in onze receptie!

fruit_stroop.jpg

Het glooiende landschap en de goede ondergrond zorgen ervoor dat op verschillende plekken in Limburg aan wijnbouw gedaan kan worden. Deze Limburgse wijnen zijn van een absolute topkwaliteit binnen België. Wie heeft er hier zin in een wijntje? Neem alvast een kijkje op deze website om alle wijndomeinen in Limburg te ontdekken. De domeinen die het dichtst bij onze B&B gelegen zijn, zijn Wijndomein Kitsberg, Domein Hoenshof/Jerom Winery en Clos les Ramiers.

Aangezien wij zelf een lokale handelaar zijn, vinden we het enorm belangrijk dat we ook samenwerken met andere lokale handelaars. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld heerlijke witte wijnen van Kitsberg, fantastische rode wijnen van Hoenshof en excellente rosé wijnen van Clos les Ramiers op onze kaart vinden.

wijnkurken

Tot slot staat Limburg ook bekend voor haar heerlijke bierenBelgië is hét land van het bier en of een pint met liefde is getapt, dat proeven wij meteen. Onze biercultuur is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot werelderfgoed. Ook in Limburg kan je vrolijk hoppen tussen verschillende brouwerijen. In één van onze vele stokerijen kan je dan weer al die lekkere biertjes even laten zakken met een borreltje. Kom jij kennis maken met onze VIB's (Very Important Brewers)?

Net zoals de Haspengouwse wijnen bieden we ook verschillende Limburgse bieren aan in onze frigo's. Weet je niet goed welk bier te kiezen? No problemo! Vraag gerust advies aan de gastheer of de vrouw en dochter des huizes.

hop bier
bottom of page